Aktuellt

På denna sida informeras om aktuella händelser, så som infotillfällen, skolningar, etc.

 

JAKTLEDARSKOLNING SAMT INFOTILLFÄLLE

Jaktledarskolningen ordnas i år mån. 28.8.2023 kl. 18:00 vid YA i Österbotten (Auditoriet på andra våningen, Kungsträdgårdsvägen 30A, Vasa). Tillfället är gemensamt med Malaxnejden och föredras av Viltcentralen.

Efter jaktledarskolningen hålls Vasanejdens egna infotillfälle av förvaltningsgrupperna för älg och vitsvans (samma utrymmen). 

 

ABC FÖR JAKTSKYTTE

Vasanejdens jaktvårdsförening ordnar i samarbete med Jägarförbundet två tillfällen med ABC för jaktskytte under 2023: 29.4.2023 & 16.9.2023 med start kl. 09:00 vid Stenträskets skjutbana.

ABC för jaktskytte är ett 6 timmar långt utbildningstillfälle på skjutbana där deltagarna introduceras i skytte med hagelgevär och kulgevär - här lär du dig genast från början grunderna för säker vapenhantering och skytte. Utbildningen kostar 40 € för personer under 18 år och 60 € för övriga, i vilket ingår de vapen och patroner som används under utbildningen samt kurslitteratur. Det enda du behöver ta med är hörselskydd och skytteglasögon. Alla som deltagit i utbildningen får Jaktskyttekortet som intyg över deltagandet.

Mer info om kursen hittas via länken:
ABC för jaktskytte, info

Anmälan görs via Jägarförbundets händelsekalender:
Händelsekalender & anmälan

 

Resultat och kartor från flygräkning av älg 2023 hittas HÄR.

 

JÄGAREXAMENSKURS

Vasanejdens jaktvårdsförening ordnar i samarbete med Korsholms Vuxeninstitut en svenskspråkig jägarexamenskurs, 15 lektioner fördelade på 5 tillfällen. Som lärare fungerar Anita Storm. Tentamen ingår inte i kursen utan arrangeras vid separata tillfällen av Vasanejdens jaktvårdsförening.

Kursinnehåll: bl.a. jaktlagstiftningen, jägarorganisationer, artkännedom, viltvård, användningen av skjutvapen, jaktformer, god jaktsed, hantering av bytet, mm. Kostnad för kursmaterial kan tillkomma.

Anmälan till Korsholms vuxeninstitut, kursavgift 22 €

 

RESULTAT ÄLGSKYTTEKAMPEN VASA-VÖRÅ

Den traditionella älgskyttekampen mellan Vasa- och Vörånejden ordnades tors. 27.7.2023 av Vörånejden. Mer info på kommande.

Fullständiga resultatlistor hittas under skjutbanor - resultat från tävlingar.

 

RESULTAT ÄLGSKYTTE-DM

DM ordnades ons. 1.8.2023 vid skjutbanan i Jakobstad. Vasanejdens jvf hade i år inget lag, men ett par skyttar deltog i den individuella tävlingen.

Fullständiga resultatlistan hittas under skjutbanor - resultat från tävlingar

 

 

Hjortdjurskollisioner på kartan (uppdaterad med SRVA statistik 2020)

 

JAKTTIDER 2023-2024